Nieuws

De week van de Stenen Winkel

Week van de stenen winkel

𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗻𝗲𝗻 𝗪𝗶𝗻𝗸𝗲𝗹 𝗶𝗻 𝗩𝗮𝗮𝗹𝘀

Stenen winkels zijn de kloppende harten van steden en dorpen. Hier beleef je het plezier van winkelen met vrienden, het ontdekken van nieuwe producten en het krijgen van persoonlijk advies. Om de nadruk hierop te leggen én de klant nog eens extra bewust te maken hoe belangrijk deze winkels zijn, wordt van 13 tot en met 19 mei in heel Nederland de ‘Week van de Stenen Winkel’ gehouden en gevierd. In Vaals is dit initiatief opgepakt door Nina Peters, eigenaar van BohoVibes (voorheen Cave & Clobber), voor wie dit al het tweede jaar op rij is.

Nina Peters: “In deze week vragen we landelijk en lokaal aandacht voor de kracht van lokale stenen winkels. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies… het kan allemaal in de winkels in jouw buurt. En in deze week vieren we dat samen met onze klanten op de winkelvloer!

Wat houdt dat vieren in? Verloting van bijvoorbeeld te gekke prijzen, ontwerpwedstrijd, goodiebags of verwennerij van onze lieve klanten staan op het programma. “Gewoon feest vieren, we willen ons bedanken bij lokaal winkelende mensen – zij zijn namelijk de reden dat wij ondernemers onze droom kunnen leven. En zonder onze klanten geen bruisende en gezellige dorpjes en steden.”

Dit jaar doen maar liefst 14 ondernemers uit Vaals mee. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Reden genoeg om in deze week eens een keertje extra te gaan winkelen in Vaals.

Voor alle deelnemende winkels zie de facebook post van Samen Vaals.